Polsovnik

POSLOVNIK SPLETNE TRGOVINE

I. SPLOŠNO

 1. Ta pravilnik določa pravila in pogoje uporabe spletne trgovine s tsrani uporabnikov vključno s kupci. .
 2. Pravilnik je celi čas na voljo na spletni strani tragovine in uporabnik ima možnost njegovega pridobivanja, predvajanja in shranjevanja.

II. SLOVAR IZRAZOV

Izrazi, uporabljeni v pravilniku, imajo naslednji pomen:

 1. Prodajalec – Marcin Uszak, ulica Marcinkowskiego 10h/8, 66-400 Gorzów Wielkopolski, Poljka DDV: PL5992781700, ki opravlja trgovinsko dejavnost in v Trgovini prodaja blago ali opravlja storitve.
 2. Trgovina – zbirka spletnih strani in računalniških orodji (internetne storitve), ki jih upravlja Prodajalec in ki omogočajo Uporabnikom sklenitve prodajnih pogodb ali pogodb o izvajanju storitev, ki so na voljo na strani: www.mustang-cevlji.si
 3. Kupec – je uporabnik, ki je v trgovinil sklenil prodajno pogodbo ali pogodbo o izvajanju storitev.
 4. Prodajna pogodba – sporazum, sklenjen v trgovini na načelih, ki izhajajo iz poslovnika med prodajalcem in kupcem, katere predmet je prodaja kupcu stvari.
 5. Pogodba o izvajanju storitve – pogodba, sklenjena v trgovini na načelih, ki izhajajo iz poslovnika med prodajalcem in kupcem, katere predmet je zagotavljanje storitev kupcu s strani Prodajalca.
 6. Pogodba – vključuje prodajno pogodbo in pogodbo o izvajanju storitve.
 7. Poslovnik – poslovnik spletne trgovine.
 8. Materiali – informacije vsebovane na spletnih straneh trgovine, med drugimi imena in opise, slike in grafične ilustracije izdelkov, označbe proizvalajcev izdelkov.
 9. Uporabnik –uporabnik spleta, ki uporablja Trgovino in nakupuje ali namerava nakupiti izdelke ali storitve, ki jih Prodajalec predstavlja preko trgovino.
 10. Newsletter – storitev opravljana s strani Prodajalca. Prenos podatkov z elektronskimi sredstvi, vključujoč komercialni podatki, ki so v glavnem povezane s prodajalcem in njegovimi izdelkami, s elektronsko prodajo, s novicami, promocijami in komercialnimi ponudbami.

III. SPLOŠNI POGOJI UPORABE TRGOVINE

 1. Prodajalec preko spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani www.mustang-cevlji.si omogoča nakupe preko spleta. Za nakup, morate izbrati izdelek (model, velikost), dati ga v "košarico", kliknite "naročam in plačam” in izpolniti naročilnico.
 2. Osnovna dejavnost trgovine je prodaja blagovne znamke čevljev. Izdelki, ki se prodajajo v trgovini so sprejeti v trgovanje na Poljskem. Pri vsakem izdelku je prikazan njegov proizvajalec in druge potrebne podatke.
 3. Spletna trgovina je vodena v okviru trgovinske dejavnosti podjetja prodajalca: Marcin Uszak, ulica Karola Marcinkowskiego 10H/8, 66-400 Gorzów Wielkopolski, Poljska. DDV: PL5992781700, REGON: 080064236, ki je vpisano v centralno evidenco in podatke o gospodarski dejavnosti (CEIDG)
 4. V primeru plačila po povzetju, izdelek ki je bil naročen do 13 ure, pošiljamo v isti dan, če bil naročen po 13 uri pošiljamo v naslednji delovni dan po prejemu naročila. V primeru drugega načina plačila, izdelek pošiljamo po prejemu plačila.
 5. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo
 6. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v v računalniškem sistemu v obliki poslovnika, ki je na voljo na spletni strani ter pošiljanja njegove vsebine do stranke.
 7. Čas izvajanja kupoprodajna pogodbe med prodajalcem in kupcem je dan prejema pošiljke s strani kupca.
 8. Prodajalec se obvezuje, da bo dostavil blago brez napak.
 9. Podatke o garanciji so predstavljene v garancisjkem dokumentu . Izvajanje postopkov je navedeno v garancijskem dokumentu.
 10. Stranka ima možnost spoznati kodeks dobre podjetniške prakse. Kodeks dobre podjetniške prakse je v zakonu z dne 23. avgusta 2007 leta o preprečevanju nepoštenih tržnih praks. Sedanje besedilo zakona je na voljo na http://isap.sejm.gov.pl/
 11. Pogodba sklenjena med Prodajalcem in Kupcem traja od dneva, ki je bila sklenjena do dneva izvedbe pogodbe, torej do dneva prejema pošiljke s strani Kupca.
 12. Stranka-potrošnik ob sklenitvi pogodbe je dolžan plačati za izdelek, ki je predmet te pogodbe.
 13. Stranka-potrošnik v primeru spora s prodajalcem ima možnost sprave preko: a)arbitražne sodbe b)mediacije c) regionalnega inšpektorja trgovinske inšpekcije d) brezplačno pomoč pri reševanju spora s strani zveze potrošnikov, z uporabo brezplačne linije za pomoč potrošnikom.
 14. Stranka- potrošnik je fizična oseba, ki sklene pravni posel, ki ni neposredno povezan z njeno gospodarsko ali poklicno dejavnostjo
 15. Stranka- je fizična oseba, pravna oseba ali organizacijska enota, ki ima v skladu z zakonom pravno sposobnost, ki posle sklepa za namene, neposredno povezane z njeno gospodarsko ali poklicno dejavnostjo, ali stranka- potrošnik, ki je navedena zgoraj
 16. Trgovina je odprta ob delavnikih od ponedeljka do petka med 09: 00-17: 00.
 17. uporabo trgovine mora naročnik imeti napravo, priključeno na omrežje Internet, opremljeno s spletnim brskalnikom
 18. Prepovedano je uporabljati ime Prodajalca, logotip trgovine, materiale in drugih komponentov trgovine (grafičnimi elementi, postavitev in kompozicija trgovine – tako imenovan layout). Prepovedano je podvajanje Trgovine s strani uporabnika, zlasti podvajanje na spletnih straneh in spletnih domenah ki so povezane z Uporabnikom.

IV. REGISTRACIJA V TRGOVINI

 1. Če želite postati stalna stranka naše spletne trgovine lahko se registrirate. Zahvaljujoč temu, izogibate se vtipkanja svojih kontaktnih podatkov vsak krat, ko boste nekaj nakupovali. Da bi registracija bila pravilna morate izpolniti polja obrazca, ki so označene kot obvezne. To so: Ime in Priimek, Mesto, poštno številko in naslov, e-poštni naslov, telefonska številka država ter način dostave in plačila med naročilom.
 2. Uporabniki imajo možnost:
  1. uporabljati trgovino, vključujoč sklepanje pogodbe brez potrebe registracije, ali
  2. registriranja v trgovini z uporabo svojega uporabniškega imena in gesla iz Trgovine.
 3. Sklenitev pogodbe brez predhodne registracije v trgovini je možno po izpolnitvi vsih od naslednjih pogojev:
  1. pravilno izpolnite elektronski obrazec, ki je na voljo na spletni strani Trgovine, z vnosom zahtevanih podatkov,
  2. Sprejetje poslovnika.
 4. Ko se registrirate, v trgovini je ustvarjen uporabniški račun, ki je zbirka vsih podatkov o uporabniku ter vsih dejavnosti v trgovini ki so povezane s sklenjenimi pogodbami. Kot del vašega uporabniškega računa je, med drugimi, dostop do zgodovine vaših naročil v trgovini.

V. ODDAJANJE NAROČIL V TRGOVINI – SKLEPANJE POGODBE

 1. Izdelek, ali storitev ki ga uporabnik želi naročiti, premakne s klikom na gumb v košarico. V košarico ves čas brskanja po spletni trgovini dodajamo izdelke. V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, vrednost izdlekov/storitev, stroške dostave, lahko tudi spremenite količino ali odstranite izdelek.
 2. Temeljni pogoj nakupov je pravilno izpolnjena naročilnico.
 3. Navedeni naslov e-mail in telefonska številka lahko se uporablja za izvajanje naročil.
 4. Če se potem, ko naročnik odda naročilo, izkaže, da naročila ni možno izvršiti, ker izdelek ni na voljo, Prodajalec obvesti o tem stranko najkasneje do 2 dni od sklenitve pogodbe. Stranka odloča glede naročila, lahko določi dodatni čas za izvedbo naročila.
 5. V primeru nepravilno izpolnjenih obrazcev, trgovina v možnem obsegu, če ima pravilne kontaktne podatke, sporoči kupcu o nepravilno izpolnjenem obrazcu in nezmožnosti izvedbe naročila.
 6. Nakupljene izdelke so dostavljana na naslov naveden v naročilnici.
 7. Stranka ima pravico do izbire načina dostave v skladu z naročilnico.
 8. Stroške pošiljke plača kupec. V določenih primerih, če to omogoča spletna trgovina, stroške pošiljke lahko plača trgovina. Vsak krat tisto informacjo se najde pri naročilu in je tudi potrjena po naročilu.

VI. PREKLIC NAROČILA

 1. Naročilo se lahko prekliče preko telefona, ali preko e-maila, potrebno je povedati ID naročila.

VII. PLAČILO IN DOSTAVA

 1. Cene v spletni trgovini vsebujejo DDV (VAT) in so navedene v EUR (odvisno od izbire stranke). Cene so preračunane na podlagi menjalnega tečaja ki velja na določen dan. .
 2. Izdelki so poslane prek prevoznika, ki ga je izbral kupec. Cene in prevozniki, ki so na voljo, so navedeni na podstrani trgovine v delu plačila in dostave.
 3. Stranka pri naročanju izbira način plačila. Plačati za blago, bi bilo treba, kolikor je to mogoče, takoj po naročilu v primeru bančnega nakazila, ali pri prevzemu, v primeru plačila po povzetju.
 4. Vse izdelke, ki so na zalogi, dostavimo iz našega podjetja v roku od 1 do 2 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila.

VIII. NEWSLETTER

 1. Vsak uporabnik, ki je zapisan v naši trgovini kot stranka ali naročnik je v naši bazi uporabnikov. Trgovina lahko pošilja nenapovedane sporočila ljudem od katerih ima kontaktne podatke in, ki so privolili na prejemal newslettera. Ne pošiljamo sporočil do oseb, ki niso v naši bazi. Če dobili ste e-mail z informacijami o novih izdlekah ali promocijah, to pomeni da ste v naši bazi in da ste privolili na dobijanje sporočil. Če nočete dobijati takšne sporočila v prihodnosti- samo sporočite nam in povejte/napišite vaše uporabniško ime, status (stranka, naročnik) in, če je mogoče, približni datum registracije na spletni strani.

IX. OSEBNI PODATKI

 1. Spletna trgovina omejuje uporabljanje in zbiranje podatkov o strankah do minimum, ki je potreben za prodajo izdelka po pošti (med drugimi, naslov e-mail, osebni podatki, naslov). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za izvajanje naročila ter pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Osebne podatke naročnikov ponudnik obdeluje v skladu s pravili zakona v Splošni uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (EU) o varstvu podatkov (GDPR). Lahko kadarkoli pisno spremenite vaše podatke ter zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke.

X. GARANCIJE IN REKLAMACIJE

 1. Garancija na prodan potrošniški izdelek ne izključuje, ne omeja in ne odvzame začasno pravice kupca, ki izhajajo iz garancije.
 2. Za vse izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini velja 24 mesečna garancija proizvajalca izdelka.
 3. Če izdelek ki dobite, ima tehnične napake, je bil poškodovan med dostavo, ali bo nezdružliv z naročilom, stranka- potrošnik ima pravico do reklamacije z uporabo garancije ali jamstva.
 4. Prosimo, če obstaja takšna možnost, da dodate do reklamiranega izdelka številko ID, da bi lahko identificirali stranko-potrošnika.
 5. Reklamiran izdelek, kontaktni naslov, telefonsko številko in opis napake treba poslati na naslov: BS-CAR Uszak, Penkuner Chaussee 3, 17329 Krackow, Nemčija
 6. Ponudnik se zaveže, da bo vse reklamacije obravnaval v roku 14 dni.
 7. Stranka ima pravico zahtevati da bi blago povrnjeno stanje, ki je v skladu s pogodbo z brezplačno popravilo, zamenjavo, znižanje cene ali pa odstopiti od pogodbe.
 8. V primeru ko prodajalec je nezmožen izpolniti zahteve stranke-potrošnika, vsak krat mora sporočiti kakšni je razlog in kakšne so načine reševanja zadeve.

XI. VRAČILO BLAGA – ODSTOP OD POGODBE

 1. Stranka - potrošnik lahko odstopi od prodajne pogodbe, ne da bi moral navesti razloge za to, in sicer tako, da poda ustrezno pisno izjavo v roku 14 (štirinajstih) dni od dne izročitve blaga potrošniku, brez stroškov, razen tistih ki so navedene v nadaljevanju.
 2. 2. Stroške, ki plača stranka-potrošnik, kot je navedeno v odstavku 1, so: a) v primeru, če stranka-potrošnik ni izbral vrste dostave, ki cenovno najugodnejša ponujena oblika dostave s strani podjetja, stranka- potrošnik dobi enakovrednost najcenejšega načina dostave. b) Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. c) potrošnik odgovarja za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom.
 3. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe na naslov e-mail: admin@buty-mustang.pl ali po pošti na naslov trgovine. Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj: izjava o odstopu od pogodbe Izjava o odstopu od pogodbe
 4. V primeru odstopa od prodajne pogodbe, se šteje, da pogodba ni bila sklenjena, potrošnik pa je oproščen vseh obveznosti. Vzajemne dajatve se vrnjeno v nespremenjenem stanju.
 5. Vračilo mora biti opravljeno takoj, najkasneje v roku 14 dni.
 6. Prosimo, da skupaj z izdelkom pošljete tiskano izjavo o odstopu od pogodbe in številko računa, na kateri hočete dobiti denar.
 7. Pdorajalec lahko plačilo zadrži, dokler ne prevzame vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokaza, da je blago poslal nazaj.
 8. Prodajalec mora potrditi, da je dobil od stranke-potrošnika izjavo o odstopu od pogodbe

XII. IZMENJAVA

 1. Vse nakupljene v naši trgovini izdelki lahko se izmenjujejo. Če vam ne odgovarja izdelek, lahko ga vrnete ali pa zamenjte na enaki v drugačni velikosti, ali sploh drugačen. Prosimo da prej ugotovite ali velikost ki Vas zanima, je na voljo. Če ni, bomo se potrudili da ga menjamo čim prej, pa če ne bo mogoče (npr. zaradi izčrpanja blaga) bomo Vam ponudili drug izdelek, ali pa bomo Vam vrnili denar.
 2. Če cena novega izdelka bo večja od cene izdelka, ki boste hoteli vrniti, bomo vas prosili za plačilo razlike.
 3. Če cena novega izdelka bo nižja od cene izdelka, ki boste hoteli vrniti, bomo Vam povrnili razliko.
 4. Vse dodtane informacije povezane z izmenjavo, bodo določene med prodajalcem in kupcem.

XIII. TEHNIČNE TEŽAVE

 1. Prodajalec ni odgovoren za nezmožnost uporabe trgovini zaradi višje sile.
 2. Prodajalec ima pravico do prekinitev dostopa do spletni trgovini, ki so povzročene tehničnim servisom, vzdrežavalnim delom ali delom ki je namenjene izboljšanju funkcionalnosti trgovine
 3. Hkrati prodajalec zavezuje se, da naredi vse, da bi prekinitve potekale ponoči in da bi bile čim krajše

XIV. KONČNE DOLOČBE

 1. V zadevah, ki niso urejene v tem dokumentu, se uporabljajo določbe poljskega prava in zlasti:. Zakon z dne 23. aprila 1964 civilnega zakonika (Dz U. št 64 poz.16 kot je bil spremenjen, Zakon z dne 30. maja 2014 o pravicah potrošnikov (Uradni list . Zakoni 2014 poz. 827)
 2. Določbe poga poslovnika niso namenjeni izključiti ali omejiti kakršne koli pravice kupca, ki je prav tako potrošnik v smislu zakona z dne 23. aprila 1964 - civilnega zakonika (Dz U. št 16, pos 93, kakor je bil spremenjen...), Ki mu jih daje brezobzirno veljavna zakonodaja. V primeru neskladnosti z določbami tega poslovnika z zgornjimi določbami, je prednost teh določb.
 3. V zvezi s pogodbami s kupci, ki so podjetniki in imajo sedež zunaj Republike Poljske, v zadevah, ki niso zajete v tistem poslovniku, bodo veljale le ustrezne zakone, ki veljajo v poljskem ozemlju, zlasti tiste, ki so navedene v odstavku 1.
 4. V zvezi s pogodbami s strankami, ki so potrošniki, ki imajo stalno prebivališče zunaj Republike Poljske, v zadevah, ki niso zajete v tistem poslovniku, bodo veljale le ustrezne zakone, ki veljajo na ozemlju Republike Poljske. Uporaba ustreznih zakonov, ki veljajo na ozemlju Republike Poljske, ne bo potrošniku odvzela zaščite, ki dobija z določbami, ki jih ni mogoče odstopati s sporazumom v skladu z zakonom, ki velja na ozemlju države, v kateri potrošnik ima običajno prebivališče.
 5. Če samo del pravnega dejanja je neveljaven, dejanje ostane v veljavi glede drugih delov, razen če okoliščine nakazujejo, da brez neveljavnih določb dejanje ne bo potekalo.
 6. Spremebna poslovnika je možna, po tem, ko se obvesti uporabnikov o območju pričakovanih sprememb najkasneje 14 dni pred datumom začetka veljavnosti.
 7. Naročila, ki so bile realizirane v času veljavnosti prejšnje različice poslovnika, bodo izvajane v skladu z njenimi določbami.
 8. Če uporabnik ne strinja se s spremembami poslovnika, lahko izbriše svoj račun.
 9. Kontakt s prodajalcem je možen preko e-pošte: admin@buty-mustang.pl ali po telefonu: +48793959223, in v pisni obliki Marcin Uszak, ul. Karola Marcinkowskiego 10H/8, 66-400 Gorzów Wielkopolski, Poljska.
 10. Vsi materiali ki so na strani www.buty-mustang.pl in naslov skladišča so zaščiteni z zakonom in so predmet avtorskih pravic.
 11. Poslovnik velja od 25. Mai 2018.

 

 

gor
Sklep internetowy Shoper.pl | Supported by CleverCode
Prikaži polno različico spletne strani
Sklep internetowy Shoper.pl